A SEGÍTÉS MÓDJA

A kineziológiának több ágát is elvégeztem. Gyakran igénybe veszem a Bach-virágeszenciákat. A hatékonyság növelése céljából elsajátítottam a szakrális tisztítást, a pránanadit, és megtanultam meditációt vezetni. A módszerek alkalmazásánál mindig a legnagyobb hatékonyságra, a legnagyobb tudatosulásra és fejlődésre törekszem.

Leggyakrabban a kineziológia, a családfelállítás és a szakrális tisztítás módszerét használom arra, hogy a kliens letehesse a terheit. Akár a sajátját, akár az örökölteket.

A kezelést oldásnak, illetve állításnak nevezzük. Ilyenkor a rohanó élet zaját hátra hagyva belépünk a csend birodalmába, ahol végre meghallhatjuk Felsőbb Énünk szavát. Aki ugyan eddig is üzent, csak vagy nem hallottuk a nagy zajtól, vagy elkerülte a figyelmünket a nagy sürgés-forgásban, vagy nem értettük, hogy mit is akar mondani. Itt türelmesen meghallgatjuk, jól értelmezzük, és haladunk lépésről-lépésre előre, hogy kliens elérhesse a célját.

Célja lehet például az, hogy javuljon valamelyik kapcsolata, vagy eredményes legyen a tanulásban vagy a munkában, egészséges, boldog, magabiztos vagy sikeres legyen stb.

A kezelésből egyetlen alkalom is hasznos lehet már, de érdemes végigjárni egy folyamatot, mely több alkalmat is magába foglal. Így tartósabb az eredmény.

Fejlődésünk ugyanis spirális. Ha síkba kiterítve képzeljük el, akkor olyan, mint egy folytonos emelkedő, melyet időnként egy lépcsőfok szakít meg ott, ahol a mennyiségi változás átcsap minőségibe. Ha valaki pont egy lépcsőre készül fellépni, ott a kezelés hatása nagyon látványos lehet. Ha csak most indul el az illető a lépcsőn, akkor meg kell előbb tennie az emelkedő szakaszt a következő lépcsőig.

Célszerű a fejlődést egy olyan folyamatnak tekinteni, melynek nincs vége, és akkor az áramlattal haladhatunk egyre feljebb.

Izomteszttel, illetve az úgynevezett morfogenetikus mezőre való ráhangolódással dolgozom. (Morfogenetikus mezőnek vagy családi léleknek az összetartozó lények közötti láthatatlan hálót nevezzük.)

A segítés egyéni formáját használom gyakrabban, de havonta tartok csoportos foglalkozást is.

Oldás vagy állítás közben gyakran szembesül a kliens azzal, hogy egyik része hiába akarja elérni a vágyott célt, a másik része ellenáll neki. Szerencsére ez feloldható.
Képzeljünk el egy kocsit, amelyhez különböző irányokba több lovat is befogtunk! Mi történik, ha el akarjuk indítani őket? Csak rángatnak ide-oda bennünket a kocsinkkal együtt, és nem tudunk haladni. A kezelés közben kifogjuk azokat a lovakat, amelyek rossz irányba húznak, és befogjuk őket a jó irányba.