C S O P O R T O S    F O G L A L K O Z Á S

Hol hagyományos családállítást tartok, hol pedig adott témájú foglalkozást családállítással. 

1. HAGYOMÁNYOS CSALÁDÁLLÍTÁS

A hagyományos csoportos családállításon kétféle minőségben lehet részt venni: témahozó (állító) vagy képviselő (szereplő) lesz valaki.

A témahozó néhány mondatban elmondja, hogy min szeretne változtatni. Én közlöm, hogy milyen képviselőkre van szükség.
Többnyire kell egy szereplő, aki a témahozót képviseli. Továbbá valamelyik rokonának is (pl. apjának, anyjának, gyerekének) vagy a párkapcsolatának, de az is lehet, hogy valamilyen fogalmat (pl. önbizalmat, hazát) fogunk megjeleníteni.

Kiválasztjuk a képviselőket (a témahozó vagy én), és ők elhelyezkednek a térben. A „családi (vagy morfogenetikus) mezőnek” köszönhetően a képviselők átélik az általuk képviselt emberek érzéseit (fogalom esetén pedig a fogalom minőségét).

Így meg tud mutatkozni, hogy hol bomlott meg a (családi) „rend”, és hogyan lehet azt helyreállítani. Nagyon felemelő, amikor a „vak” szeretet átalakul mindenki legfőbb javát szolgáló szeretetté!

Az állítás közben minden résztvevő „sérülései” gyógyulnak. Akár témahozó, akár képviselő az illető. Ugyanis nem véletlen, hogy a képviselőt milyen szerepre választják. (Például, ha az édesanyjával van problémája, akkor egy „anya szerepbe bújva” átélheti, hogy mi van az érem túloldalán.)

Nagy segítséget jelent, hogy amikor szükség van rá, akkor igénybe tudom venni a kineziológiát, a Bach-virágeszenciákat, a szakrális tisztítást (esetleg pránanadit vagy meditációt). Növelik a hatékonyságot.

Aki bele szeretne „kóstolni” a csoportos családfelállításba, annak azt szoktam ajánlani, hogy először képviselőként szerezzen tapasztalatot.

Csoportos állításnál sokszor előny, ha a résztvevők nem ismerik egymás életét. Egyrészt így könnyebb ráhangolódniuk a „morfogenetikus mezőre” (mivel más információs forrásuk nincsen), másrészt állítás után könnyebb eleget tenniük annak a szokásosan elhangzó kérésnek, hogy a későbbiekben ne beszéljenek az itt történtekről.

 

2. ADOTT TÉMÁJÚ FOGLALKOZÁS CSALÁDÁLLÍTÁSSAL

Gyakran érzem úgy, hogy egy adott témában olyan tapasztalatokra tettem szert, amit szívesen megosztok másokkal is. Meghirdetem a témát, s a jelentkezőknek pár héten keresztül küldök előkészítő anyagot.

A foglalkozáson ellazult állapotban minden résztvevő megjelenít magának egy irányadó képet, mely segíti őt a téma feldolgozásában. (Ilyenkor a jobb agyféltekét szólítjuk meg, mely képek, szimbólumok által kommunikál.)

Majd mindenki lerajzolja a "kapott" képet. (Itt nem a rajz szépsége számít, hanem az a tény, hogy ami eddig belül volt, most kívülre kerül, s így kevésbé megterhelő módon, hatásosabban lehet vele foglalkozni.)

Ezután jöhet egyénenként az állítás, melyben az adott képek is szerepet kapnak.

 

Jelentkezz be, ha érdekel  bármelyik csoportos foglalkozás!

Szeretettel várunk!